Умови прийому

 

Для зарахування дитини до Комунального закладу «Полтавський дошкільний навчальний заклад» (ясла-садок) № 29 “Орлятко”» необхідні наступні документи:

  1. Заява батьків або осіб, які їх замінюють щодо влаштування дитини до дошкільного  закладу.
  2. Довідка про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду (фома № 086-1/о), яка містить інформацію про результати медичного огляду та  рекомендації  щодо занять фізичною  культурою.
  3. Карта  профілактичних щеплень (форма №63).
  4. Ксерокопія   свідоцтва про народження дитини.
  5. При наявності пільг – документи, що їх підтверджують.

Для реєстрації в ЗДО перйдіть за посиланням: https://reg.isuo.org/preschools

 

 

Питання про відвідування закладу дошкільної освіти дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією, згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.11.2002  № 434 та затвердженого цим наказом примірного «Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу».

Групи у дошкільному навчальному закладі комплектуються за віковими ознаками. За дитиною зберігається місце в дошкільному навчальному закладі державної та комунальної форм власності у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, а також у літній оздоровчий період (75 днів).

Пам’ятка для батьків:

  • Дитячий садок працює 5 днів на тиждень з 7:00 до 17:30. Прийом дітей з 7:00 до 8.30. Пам’ятайте: своєчасний прихід дитини – необхідна умова правильної реалізації освітнього процесу.
  • Про неможливість приходу дитини в дитячий садочок по хворобі або іншій причині необхідно обов’язково повідомити в ЗДО.
  • Діти з ознаками інфекційного  захворювання  до  дошкільного закладу не приймаються.  Після  перенесеного  інфекційного  захворювання  приймання  дітей до  закладу дошкільної  освіти  дозволяється  за  наявності  медичної  довідки  закладу  охорони   здоров’я,  в  якому  дитина  перебуває  під  медичним  наглядом.  У  довідці  лікарем – педіатром  або лікарем  загальної  практики – сімейним  лікарем  вказуються  рекомендації  щодо  індивідуальних  особливостей  режиму  дитини  на  перші  10-14  днів.
  • Діти  після  тимчасової  відсутності  у  закладі  дошкільної  освіти  з  інших  причин  приймаються  без  медичних  довідок  за  умови  відсутності  явних  ознак  захворювання.
  • Платня за харчування дитини здійснюється протягом  3-х  днів  з момента  видачі квитанції.
  • Перерахунок за дні, в які дитина не відвідувала ЗДО, здійснюється в наступному місяці. Пам’ятайте: від своєчасності оплати залежить якість харчування дітей.

Вимоги до зовнішнього вигляду та одягу дітей:

  • Одяг дитини повинен бути чистим, охайним, відповідати порі року, температурі повітря, відповідати розміру дитини. Повинна бути чиста нижня білизна.
  • Зав’язки і застібки мають бути розташовані так, щоб дитина могла самостійно себе обслужити.
  • Взуття має бути легким, теплим, точно відповідати розміру ніжки дитини, легко зніматися і надіватися.
  • Носова хустка потрібна дитині як в приміщенні, так і на прогулянці. Зробіть на одязі зручні кишені для її зберігання.
  • Лице дитини  повинно бути умите, ніс, руки – чисті, нігті – підстрижені.
  • Щоб уникнути випадків травматизму та з метою збереження здоров’я дітей, необхідно перевіряти вміст кишень дитини на наявність небезпечних предметів. Категорично забороняється приносити в садок гостріріжучісклянні предметидрібні предмети (намистинки, ґудзики, пігулки і тому подібне), а також їжу та напої.

 

Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу здійснюється:

•  за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;
•  на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що виключає можливість її подальшо го перебування у закладі дошкільної освіти;
•  у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців;
•  адміністрація  закладу  письмово повідомляє батьків   або   осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш як за 10 календарних днів.